Velkommen til
FDF Kolding 2. kreds

Bliv leder

Har du lyst til en aktiv fritid, hvor du møder mange nye mennesker og udfordringer?

- så bliv leder i FDF Kolding 2. kreds
Lederne i FDF er den vigtigste person for børnene og er afgørende for, at børnene får en god oplevelse i FDF.

Men det er ikke kun børnene, der får noget ud af, at du er frivillig leder. Som leder får du selv mange gode oplevelser, et tæt fællesskab, praktiske ledelseserfaringer og mulighed for en bred lederuddannelse. Det viser sig i praksis både at pynte på ethvert CV og give erfaringer, der kan udnyttes i mange jobs i erhvervslivet.

FDF tilbyder dig hele tiden uddannelse til at blive bedre som leder. Det gælder både de bløde værdier omkring pædagogik og holdninger og de mere konkrete som aktiviteter til møder og lejre. Uddannelsen er i høj grad praktisk orienteret, og den vigtigste uddannelse er da også den, der finder sted i dagligdagen i kredsen; sammen med børnene og de andre ledere.

Har du lyst til at blive leder hos os, så send en mail til kredslederen.
 
 
Hvad vil det sige?

Ingen løn og dårlige arbejdstider
I FDF er der brug for ledere, men det er ikke hvemsomhelst der kan få lov til at få en på opleveren med Danmarks dejligste børn.

Du skal kunne tage et ansvar
Når du er til FDF, er du ansvarlig for de medlemmer du har med at gøre. Du skal holde mange bolde i luften samtidigt, og der kommer tidspunkter hvor du skal tage beslutninger helt alene.

Uddannelse
I FDF har vi en lederuddannelse, som du vil blive den del af. Lederuddannelsen foregår dels i kredsen, dels på landsforbundskurser i hele landet. Normalt betaler kredsen for både kursus og transport.
Kurserne er delt op i fire hovedområder:
- Lejr- og Friluftsliv
- Leg og Fantasi
- Kristendom og Forkyndelse
- Underholdning og Kommunikation
Formålet med kurserne er at ruste dig bedre til at lave godt børne- og ungdomsarbejde i FDF.

Engagement
Du vil møde børn og unge der både savner en voksen at tale med, skælde ud og ignorere, og du skal have energi og lyst til at tale med dem alle.
- Du har ikke kun ansvaret for at dine "unger" ikke skærer sig i fingeren, men også for at de trives. Både i FDF og udenfor.

Arbejdsopgaver
Du skal regne med at være leder på en klasse én gang om ugen, hvor du i samarbejde med de andre ledere på klassen, selv planlægger indholdet.
Dertil kommer, at du også deltager på det månedlige ledermøde, hvor kredsens aktiviteter diskuteres, og opgaverne fordeles.
Det er forskelligt hvor stor arbejdsbyrden er i de enkelte kredse. Dog har de én ting til fælles: Det kan næsten aldrig kaldes "arbejde", og det er sjovt at være med.

_____________________________________________________________________________

FDF KOLDING 2. KREDS - ISLANDSVEJ 4 - 6000 KOLDING

Opdateret d. 20. november 2017

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk